Изберете страница

Стъклопакети Полезна информация

Когато избираме стъклопакет

Ето няколко неща, които професионалистите от ВОРОШИЛОВ – от дограмата до боята! ви препоръчват да имате предвид, когато избирате стъклопакет. Запомнете понятието „базов стъклопакет“. Той е комбиниран по формула 4-16-4: две стъкла с дебелина 4 мм всяко и дистанционер между тях 16 мм. Този стандартен стъклопакет има коефициент на топлопреминаване (U) – 0.32 W/m².K и изолира външния шум до 34 dB.

За да се ориентирате ви предлагаме да погледнете следните норми за ниво на шума при различни дейности:

  • сън – 25 до 30 dB;
  • ако стоите в дома си през деня – 30 до 35 dB;
  • на работното място – 35 до 50 dB.

В случай, че сградата е близо до автомобилен път или става въпрос за фабрика или завод е добре да поръчате двукамерен стъклопакет. При него разстоянието между стъклата е различно и може да снижи нивото на шума до 38-40 dB.

Когато търсите стъклата за вашия стъклопакет, екипът ни е длъжен да ви припомни – селективността е един от важните критерии, по които избирате. За да направите адекватен подбор, трябва вземете предвид какъв е климатът, интензивността на слънчево греене, къде се намира сградата – в града, планината или край морето.

Не забравяйте и коефициентът на топлопредаване – колкото по-нисък е той, толкова по-малки са топлинните загуби.

При консултацията с професионалист е важно, когато поръчвате стъклопакета, да уточните местоположението на стъклата. Ако сте избрали нискоемисионни стъкла, те трябва да се поставят от вътрешната част, а покритието да е вътре в стъклопакета. Винаги искайте да ви дават описание на вида, дебелината на стъклото и широчината на дистанционера. Така ще избегнете проблеми при монтирането. Спрете ли се на услугите на ВОРОШИЛОВ, това няма да е ваша грижа. Фактът, че затваряме целия цикъл от ремонтни дейности, ни позволява да имаме по-добра връзка между отделните екипи и да поемем от вас и тази грижа.

Нискоемисионното стъкло се дели на два вида според нанасянето на твърдо или меко покритие върху него. Покритието позовлява на слънчевата енергия да влиза в помещението, а високата степен на отражателност на стъклото пречи на топлинната енергия да излезе навън. Добре е да се комбинира с номален флоат.

Най-често потребителите избират стъклопакети от безцветно стъкло, но на пазара вече се предлагат и оцветени стъкла, които улавят ултравиолетовите лъчи.

Ако ви е необходимо, можете да поръчате и стъклопакет с устойчиво на куршуми стъкло. Това е триплексът. Той е ламиниран, многослоен, с интегрирана смола и полимерна плака. Ако стъклото се счупи, остава залепено за смолата и няма опасност да нарани никого. Затова е подходящо за обществени сгради, в които има много хора. Шумоизолационните свойства на триплекса също са отлични.

Имате много възможности да изберете това, което е най-подходящо за вашата сграда. Не се колебайте. Тъй като 85% от прозорците всъщност са стъкло, понякога е по-добре да направите малък компромис с дограмата, но не и със стъклото. От него зависи в най-голяма степен топло- и шумо изолацията на дома ви.

ВОРОШИЛОВ ви предлага консултация и монтаж. Оставете коефициентите и съобразяването на всички фактори на нас. Ние знаем какво правим, когато става въпрос за всичко „от дограмата до боята!“.