Изберете страница

комарници Видове комарници

Мрежите против насекоми, или накратко казано комарниците са универсално средство за защита от насекомите, особено през лятото. Тяхното значение постигането на удобство и комфорт в дома е значително. Приложението им става все по-голямо и по-голямо. Мрежите против насекоми /комарници/ притежават следните свойства:

Комарниците не изискват никаква поддръжка, освен елементарно почистване;
Рамките на мрежите против насекоми се произвеждат от материали с добро качество, което ги прави трайни и устойчиви;
Предлагаме комарници в почти всички цветови гами;
Не закриват гледката през Вашия прозорец;
Не заемат много място и не пречат;
Не скърцат;
Демонтират се изключително лесно.
Могат да бъдат поставяни на прозорци и врати с всякакъв размер и характеристики.

Видове мрежи срещу насекоми:

Статични комарници:

Подходящи са за прозорци, които не се ползват по предназначение, а имат само проветриви функции – примерно малките прозорци в банята. Монтират се на куки или райбери и много лесно се демонтират.

Комарници на руло:

Тези мрежи срещу насекоми са подходящи за прозорците, които използвате за да се радвате на гледката. Те могат да бъдат вдигани и сваляни по всяко време или да бъдат застопорени през зимата. Изключително функционални и удобни мрежи против насекоми.

Представляват мрежа от фибростъкло, която при навиване се скрива в заоблена алуминиева кутия. В долния край има алуминиев профил които изпъва мрежата и при спускане се закопчава в долната част на водачите. Водачите с четки направляват спускането и вдигането на мрежата.

Комарници с панти:

Тези мрежи биват поставяни на врати. Вратите са най-големият вход за насекомите към Вашия дом. Комарниците за врати се използват масово и не създават никакви неудобства, когато са качествени и професионално монтирани.

Материалите, от които са изработени предлаганите от нас комарници /мрежи срещу насекоми/ включват мрежа с тефлоново покритие, която не се влияе от външни условия, издръжлива е на слънчеви лъчи и други атмосферни условия. Конструкцията е от алуминиеви профили с противопрахово покритие, предлагаме и богата гама от цветове и фладери (всички цветове по RAL), съобразно цвета на Вашата дограма, стени и обзавеждане.

Ние предлагаме монтаж и доставка на комарници с отлично качество. При монтажа ще Ви снабдим с подробни инструкции за ползването и поддръжката на мрежите срещу насекоми, така че да имате максимално добра възможност да се радвате на удобството и комфорта, който комарниците създават във Вашия дом.

Комарници плисе:

Комарниците модел „Плисе“ са едно много иновативно решение. Много често при желанието за монтаж на комарник се сблъскваме с казуси и трябва да вземем решения кое удобство да пожертваме за сметка на друго. Не са рядкост и случаите когато имаме голяма двукрила врата и трябва да сложим комарник само на едното крило защото ако има и на двете ще трябва да се съобразяваме с един вертикален профил по средата на вратата. Тези и куп други подобни неудобства са вече в историята.
Събирането на този модел комарник става в хоризонтално направление, като се прегъва като хармоника, и има възможност да се събере както в левия, така и в десния край на вратата. Събран, комарникът заема минимално място и не пречи на изгледа и преминаването. Състои се от следните компоненти:
  • Алуминиева рамка от кутия 20 х 40 мм.
  • Горен и долен алуминиев водач с четка.
  • Мрежа от фибростъкло с тефлоново покритие и черен отенък с висока степен на светлопропускливост. Мрежата не е навита на руло като при ролетния тип, а е събрана като сгъната хармоника, като в горния и долния й край е прекарана стабилизираща корда.