Изберете страница

Щори Полезна информация

Защо да изберем щорите пред завесите? Предимствата на различните видове щори.

Чудите се – щори или завеси да изберете за дома си? Притеснявате, че с първите той няма да бъде достатъчно уютен и красив? Успокойте се – на пазара има огромно разнообразие от материали, цветове и модели за изработка на щори. Имайте предвид, че те са по-добър шумоизолатор от завесите. През зимата задържат топлината в стаята, а през лятото спестявате от климатик, защото не позволяват на хладния въздух да излезе навън. В зависимост от помещението можете да изберете различен модел. Ако в стаята ще се работи на компютър, добре е да се спрете на хоризонтални или вертикални щори. Така светлината няма да пада директно върху монитора ви, а ще се отразява и разсейва по стените. Ако търсите щори за компютърна зала, безспорно външните ролетни щори са най-подходящи, защото изолират и затъмняват помещението изцяло. В случай, че живеете на първи или втори етаж, можете да подберете щори от по-плътни материали, които ще ви предпазват от любопитни погледи и в същото време ще ви осигуряват достатъчно светлина. Всеки тип щори може да бъде механизиран, така че да го управлявате с дистанционно или с регулатор, монтиран на стената.

Всяко помещение има своите специфики, трябва да вземете предвид и дейностите, които ще се извършват в него. Предлагаме ви, да се обърнете към някой от кфалифицираните екипи на ВОРОШИЛОВ. Така ще получите съвет за конкретното място, на което искате да слагате щори. Предлагаме и монтаж. Не забравяйте, че нашето мото е „oт дограмата до боята!”.

Хоризонталните щори са едни от най-разпространените. Те придават модерен вид на помещението и дори най-лекият наклон на ламелите коригира количеството светлина в стаята спрямо местоположението на слънцето. Прозорецът ви е твърде голям? Няма никакъв проблем. С различните нива на вдигане и спускане на щорите можете да получите толкова пряка слънчева светлина, колкото ви е необходима. За разлика от пердетата и завесите цветовете им не избеляват. Майсторите ни имат богат професионален опит и биха Ви препоръчали за кухнята или банята да изберете пластмасови щори в подходящ цвят, които не се увреждат от влага и изпарения. Истина е, че те бързо се покриват с прах, но също така бързо могат да бъдат почистени. Сложете старите си зимни ръкавици. Намокрете ги и минете с ръка по ламелите. Готово! Щорите са чисти.

Напоследък се увеличава и търсенето на вертикални щори. По конструкция и външен вид те са най-близо до пердетата и завесите, с които сте свикнали. Можете да избирате между хиляди цветове и материали, от които да бъдат направени, така че да са изцяло съобразени с интериора на дома ви. Този тип щори допринасят най-много за домашния уют и осигуряват приятна мека светлина в стаята. Не събират прах и не поемат миризми, така че поддръжката им е изключително лесна.

Понякога се използват и като средство за разделяне на едно помещение на две части.

Тези щори са добър защитник на личното ви пространство от любопитни погледи и в същото време нямате чувството, че сте в капан, както би могло да се получи при външните ролетни щори.

Все пак, ако живеете на шумно място, притеснявате се от крадци или просто държите на здравия си сън, най-добрият избор си остават външните ролетни щори. Особено за тези, които работят нощни смени и трябва да спят през деня или пък имат малко дете. Този тип щори осигуряват пълна тъмнина, тишина и уединение. Те са най-добрата изолация за зимните месеци, а според специалистите, през лятото понижават температурата в помещението с поне шест градуса.

ВОРОШИЛОВ напомня – независимо на кой тип щори се спрете поръчайте комарници. Те ви позволяват да държите прозорците отворени през лятото без да се притеснявате от нахлуването на насекоми и буболечки и без да е необходимо да ползвате различни препарати, с които да предазвате дома си. Предлагат се в различни цветове, за да можете да ги съчетаете с дограмата и щорите, които сте си избрали.

Изберете това, което е най-подходящо за дома ви. Подходете с практичност, фантазия при избора и доверие към фирмата, която ще ги изработи и монтира за вас. Майсторите на ВОРОШИЛОВ ще поемат работата с удоволствие и ще я свършат отговорно, за да се наслаждавате на тишина, топлина, уют и хармония в дома си.