Изберете страница

Ремонти Полезна информация

Време за ремонт с ВОРОШИЛОВ – от дограмата до боята!

Домът ви има нужда от ремонт, но се притеснявате да започнете, защото: нямате достатъчно средства, нито нерви да се занимавате с всичко или искате да направите ремонта сам и да повикате майстор за отделни неща. Обмислете добре какво можете да свършите сам и за какво ще ви е нужна професионална помощ.

Слагането на гипсокартон, например, изглежда доста лесно. Изграждате конструкция от дърво или метал. Дървото е доста популярен за рамкиране материал, защото е здраво и е по-добър изолатор. Желязото също има своите предимства – не се огъва, не гние, не може да бъде повредено от насекоми. С него се работи лесно –   всичко, което трябва да направите е да завинтите частите заедно и ако сгрешите, можете лесно да направите корекция без да се губи материал. Ако не правите конструкция, а само лепите, трябва да изчукате мазилката до тухла, да изравните, да слагате еднакво количество лепило на добре разкроения гипсокартон. Не е без значение и какво искате да има върху гипсокартона – боя или тапети. В различните случаи текстурата трябва да е различна.

Ако таванът ви е с пукнатини, можете да решите да сложите окачен, за да прикриете тях и различни други дефекти. Можете да скриете  и тръби, кабели, клапи, като в същото време имате постоянен достъп до тях.

Майсторите на ВОРОШИЛОВ, които се занимават с окачени тавани, казват, че те са лесни за поставяне, но Ви съветват да не започвате без да имате разчертан план на помещението, периметърът му и точно определен център на стаята. Така ще можете да поставите панелите симетрично, да ги коригирате точно, ако не отговарят на размерите на стаята и да избегнете един от основните проблеми – да сложите тавана така, че всички плоскости да лежат на едно ниво.

Забелязали сте пукнатини в тухлите или каменната стена? Не бързайте да се заемате със зидане сам. Първо определете причината за пукнатината. Огледайте къде точно се очертава тя. Ако се появява по шевовете на тухли, плочи или каменна зидария, най-вероятно причината е влага. Трябва да намерите откъде идва влагата и да направите всичко възможно да я спрете. В противен случай ремонтът ще бъде временен.

Има само една напукана тухла? Тя вероятно е дефектна и можете да я смените сам. Но ако са повече, не експериментирайте. Потърсете мнение на специалист. Нашите майстори знаят, че това често е сигнал за проблеми с основата на постройката. Ако пък пукнатината е твърде дълга, това обикновено подсказва, че стената се движи. И в двата случая, Ви съветваме да не пристъпвате към ремонтни действия сам. Предлагаме Ви помощ за всяка довършителна и ремонтна дейност, от която имате нужда. Можете да разчитате на нас за зидане, слагане на мазилка и топлоизолация, сухо строителство. Ние се грижим за непрекъснатото подобрение на квалификацията на нашите специалисти, затова можете са сте сигурни, че ще получите качествена услуга, прецизна изработка, перфектен и бърз монтаж.

Решил сте сам да сменяте хоросана? Направете го, ако става въпрос за малък ремонт. Можете дори сам да си направите сместа: една част цимент, една част вар, шест части строителен пясък.

При проблеми в банята и кухнята, по-сериозни от смяна на гумичката, за което са ви нужни само френски ключ и нови гумички с точния размер, потърсете специалист. Особено ако решите да местите тръби от едно помещение в друго. Ремонта и поддържането на водопровода са важни и трудни дейности.

Боядисването вероятно ви изглежда детска игра има своите тънкости – от подготвянето на стените, през постигането на точния нюанс (ако искате нещо различно от предлагащите се готови цветове), до нанасянето на боята на няколко равномерни слоя и предпазването на ключове за лампи, первази и тавански и стенни орнаменти от напръскване с боя.

Мазилките и облицовките са важна част от довършителните работи по ремонта. Те дават облика на екстериора и интериора и са основополагащи за чистотата на помещенията. Предлагането на пазара е голямо и различните видове мазилки и облицовки изискват различни начини на поставяне, което пък определя какви точно ще бъдат функциите им. Сигурен ли сте, че можете да се справите с избора и поставянето сам?

Всеки по-голям ремонт в дома ви изисква познания и опит. Не поемайте рискове. Майсторите на фирма ВОРОШИЛОВ и техните работни групи са специализирани всяка в различна област от ремонтната дейност. Добрите думи и препоръките, които сме получили от клиенти, останали доволни от работата ни (строително-ремонтна дейност, както за частни домове, така и за обществени сгради като Софийския университет) ни правят само по-отговорни към всеки следващ обект.  Доверете ни се, за да сте спокойни, че домът ви ще бъде обновен, чист, светъл, топъл и уютен с минимум разход на средства.