Изберете страница

Топлоизолации Полезна информация

ВОРОШИЛОВ отговаря на въпроса ви: „Защо да слагам топлоизолация?”

Изолация на стени, подове и тавани е необходима, за да поддържате приятна температура във вашия дом. Благодарение на нея можете да запазите топлината вътре в помещенията през зимата и да я задържите отвън през лятото. Когато е студено, топлият въздух излиза през стените на стаята, издига се и търси пролука през тавана и покрива. Изолацията забавя този процес. Когато е топло, тя пречи на топлината отвън да проникне вътре в стаята, където климатикът охлажда въздуха. Така спестявате разходите си за гориво и енергия.

Как да разберете дали домът ви има нужда от изолация или време ли е да се обнови старата? ВОРОШИЛОВ ще ви издаде един малък трик. Просто сложете ръка около прозорците и вратите – просмуква ли се студен въздух? Пипнете стените и тавана, някои части от тях по-студени ли са от други? Ако отговорите на тези въпроси са „да”, значи е време да се погрижите за изолацията.

Всички стени се нуждаят от нея, за да задържат топлината и да предпазват от конденз, който може да нанесе щети по вътрешността на стената. Освен това влагата е виновник за доста болести и алергии при малките деца. Предотвратете я навреме.

Но ВОРОШИЛОВ не ви съветва да правите това сам. Изборът на материали и самият процес на изолация може да се окажат по-сложни отколкото звучат. Особено ако сградата има неудобни ъгли, тухлени стени или външна мазилка. Въпреки, че изолацията под формата на пяна е особено подходяща за тези стени, вероятно ще искате да запазите вида им. В повечето случаи за специалистите на фирмата ни това е работа за около един ден, която включва пробиването, запълването и възстановяването на обичайния вид на дома ви. Този срок разбира се зависи и от размерите на стената и от дупките, които трябва да се направят. Професионалистите в нашите ремонтни бригади ще ви кажат предварително колко време ще им е нужно.

Понякога, въпреки, че сте сложили вътрешна изолация, влагата отново се появява. Следователно е необходимо да сложите и външна.

Ако живеете в стара къща с високи тавани и нямате дори минимална изолация (вътрешна) ви препоръчваме да се консултирате със специалист преди да избирате материали и да предприемате действия.

Ако сте собственик на нов дом, имайте предвид, че за да ви предложи жилище на атрактивна цена, строителната фирма най-вероятно е изпълнила само минималните изисквания за изолация на сградата и вие ще трябва да слагате допълнителна.
Но и в двата случая са необходими различни материали, затова не подценявайте намесата на професионалисти.
Работата на опитни майстори с качествени материали може да ви се струва по-скъпа, отколкото ако си направите изолацията сами, но помислете – ако не успеете и влагата отново избие и сметките за ток и отопление не са намалели, ще трябва да повторите целия процес или да потърсите помощ. Освен нов разход, това ще ви коства време, нерви и усилия.
Мислете спестовно и в перспектива. От дограмата до боята всичко, поверено на професионалните ръце на екипите на ВОРОШИЛОВ ще ви струва по-евтино, защото се прави качествено, бързо и чисто.

Принципна схема за изработка на топлоизолация:

Топлоизолацията на всяка сграда има съществено значение като влияе пряко върху величината на експлоатационните разходи. Топлоизолационните материали намаляват загубата на топлина през зимата и запазват прохладата през лятото, което води до икономия на енергия. С тяхна помощ се обезпечават по- благоприятни условия за живот.