Изберете страница

Хидроизолации Полезна информация

ВОРОШИЛОВ отговаря на въпроса ви: „Защо да слагам хидроизолация?

На пазара предлагат услугите си различни майстори и фирми. Понякога се изкушавате да изберете, съобразявайки се само с цената. Може и да имате късмет. Но ние от ВОРОШИЛОВ, като професионалисти, не бихме ви препоръчали да разчитаме само на късмета. Затова ето няколко съвета как, само според офертата, да познаете коректна ли е фирмата, към която сте се насочил и поддържа ли екип от майстори, които да свършат качествена работа.

Важно е офертата да бъде максимално подробна. Тъй като компонентите, по които се ценообразува са няколко, е важно да виждате колко ще ви струва всеки един. В нея трябва да присъства:

Информация за цена, марка и количество на битумния грунд и хидроизолацията.

Сертификати за нея и гаранции от производителя. Цената на доставката на материалите е доста различна спрямо мястото, на което трябва да се доставя. Например при доставка от склада до покрива, ако покривът е труднодостъпен, цената се покачва.
Имате разходи за консумативи – воронки, барбакани, лепила, тенекиджийски услуги, газ, отдушници.
Понякога, при специфичен случай, т.е. в зависимост от архитектурните особености на мястото, се налагат допълнителни разходи, които също трябва да са включени в дадената ви предварително оферта.

Нашата препоръка е да не поставяте хидроизолация сам – опасно е, особено когато става въпрос за покрив и има своите специфики. Независимо дали ще се вслушате в съвета ни или не, ние от фирма ВОРОШИЛОВ смятаме, че е важно да знаете кои са основните стъпки при поставяне на хидроизолация. Ако все пак сте решили, ето няколко съвета как да го направите:

Препоръчваме работа с материалите на нашия партньор Изомакс, и по-конкретно с продукта „Изомакс ЕЛАСТА“, чийто качествени характеристики са гарантирани при точното спазване на технологията на полагане:

Подготовка на основата

Повърхността, върху която ще се нанася „Изомакс ЕЛАСТА“ се почиства добре. Маркират се критичните места чрез цветен спрей, креда или друг, удобен начин. Ремонтирайте разлепените шевове, снадки, пукнатини, мехури, бордове и участъци с по-напреднал стадий на повреди, чрез „кърпеж“ с армиращ материал – полиестерен воал или мрежа и паста „Изомакс ЕЛАСТА“. Така обработени, тези места стават най-здравите и сигурни участъци върху целия покрив.

Изпълнение на хидроизолацията

1. С четка, с дълъг косъм, се нанася грунд от паста ИЗОМАКС ЕЛАСТА и вода (1:1),върху цялата повърхност.
2. След изсъхване на грунда (около 30 мин.), се полага първи армиран пласт изолация, състоящ се от слой паста ИЗОМАКС ЕЛАСТА, отгоре плътно прилепен полиестерен воал или стъклена мрежа и отново слой паста ИЗОМАКС ЕЛАСТА.
3. След пълното изсъхване на предходния пласт изолация се нанасят последователно два слоя хидроизолационна паста Изомакс ЕЛАСТА, като се изчаква се пълното изсъхване на всеки слой, преди да се нанесе следващия.
4. Нанася се финален слой цветна хидроизлационна паста Изомакс ЕЛАСТА, която дава UV защита и естетическа завършеност на хидроизолацията.

Във ВОРОШИЛОВ се занимаваме с всичко от дограмата до боята вече достатъчно време, за да знаем, че всяко нещо, свързано с ремонта и довършителните строителни работи по сградите, трябва да бъде направено без да се пести от материали или професионални умения. Само така ще осигурите дълъг живот и сигурност на помещенията и спокойствие за себе си и семейството си.