Изберете страница

PVC дограма S8000 IQ

Естетика и Енергоспестяване

Технология

Особено внимание е обърнато на стабилността на профила при разработването на системата S8000. Следователно основните камери за стоманения усилващ елемент са направени големи.
Резултатът е много висока устойчивост на огъване на стандартните крепежни елементи, което от своя страна благоприятства стабилността на профила. Това дава възможност за изграждане на големи елементи, а също така позволява на производителите на прозорци да отговорят на специфичните изисквания за големи прозорци. 

 • Максималната височина на елементите на прозореца се определя от ширината на прозореца и получената обща площ.
 • Когато прозорците са големи, елементите на прозорците са подложени на силни сили.
 • Стабилните стоманени сковаващи елементи осигуряват висока гъвкавост при огъване и позволяват конструкцията на големи прозорци.
 • Изключителна топлоизолация благодарение на модерната петкамерна технология
 • Избор на цветове
 • Подходящ за стъкло и дебелина на панела до 44 mm
 • Много добра статика благодарение на голямата камера за укрепващи елементи и съвпадащи стоманени и ъглови армировки

Предимства

 • 5 камери
 • Монтажна дебелина на профила 74 мм, осигурява отлична топло и звукоизолация
 • Високи статични характеристики
 • Модерни acrylcolor и дървесен ефект

Системата S 8000 IQ притежава изключителни топлоизолационни качества и спомага за икономия на енергията, което пък води до по-ниски разходи за отопление. Постигнатият коефициент на топлопреминаване Uf=1,1W/m2K

Техниката за увеличаване на топлоизолацията, чрез профилни конструкции с повече камери се доказва превъзхождаща, тъй като всяка от петте камери участва в намаляване нежеланите загуби на топлина.

Освен това увеличената до 74 мм монтажна дебелина на профила, позволява употребата на арматура с големи размери, като по този начин се осигурява безупречното ползване на прозореца за много дълго време.

 
 

Големи стоманени укрепващи елементи

За да постигне необходимите статични свойства, GEALAN е подредил преградни пръти във входната врата от системата S 8000 IQ, за да позволи вмъкването на възможно най-големите укрепващи елементи. Тази специфична подредба на преградни пръти, комбинирана с дълбочина на монтаж 74 mm, позволява използването на стомана с 30% по-висока твърдост при огъване. Укрепващите елементи са предварително смлени за по-бързо сглобяване. Опорите за прагове, които вече са изпробвани и тествани в други системи GEALAN, също осигуряват блокираща връзка между рамката на предната врата и прага в профила S 8000 IQ.

Широка гама от аксесоари

Съществуват и съответстващи заваряеми ъглови съединители, които значително увеличават устойчивостта на усукване и здравината на ъгъла на крилото на предната врата. Широката гама от аксесоари позволява изграждането на всички често срещани варианти на входната врата. Профилът на входната врата може да бъде оборудван с всички налични в търговската мрежа хардуери и брави, както и с повечето плоскости за пълнене с дебелина до 44 мм. Предните врати от системата S 8000 IQ могат да бъдат произведени за отваряне навътре или навън. Профилът на входната врата се предлага в множество акрилни цветове и декоративни фолиа.

Дизайн

Системата S 8000 IQ се отличава с елегантна външност и идеално съчетава естетиката и функционалността. Могат да се постигнат широк обхват от дизайнерски решения и да се спазят дори строгите правила по отношение на сградите, обявени за национални паметници.

 • Изключителна изолация благодарение на пет камери в рамката и крилото
 • Лесно се почиства, благодарение на щедро отстъпката на рамката