Изберете страница

Стъклопакети Видове

Стъклопакетът е крайният резултат от съединението на няколко броя стъкло с херметик и дистанционер. Между стъклата се образува херметически затворено пространство. Степента на топлоизолация зависи от разстоянието между стъклата, вида и дебелината им.

Когато избирате стъклопакет е добре да знаете характеристиките на стъклата в него:

U: коефициент на топлопреминаване – от него зависи колко енергия ще спестявате;
SF: соларен фактор – показва какво количество слънчева енергия преминава през стъклото;
TL: светлинно преминаване – показва в проценти съотношението между цялото количество светлина и тази, която е преминала през стъклото;
Селективност: отношението между светлопропускливост и соларен фактор. Колкото по-висока е селективността, толкова по-малко зависими от атмосферни влияния са помещенията.

Идеалният за вашите помещения стъклопакет има:

  • Нисък соларен фактор
    Висока светлопропускливост
  • Висока селективност
  • Ниска U-стойност

Допълнителни факти, които ще ви помогнат да направите по-точен избор, можете да намерите в раздел „Полезна информация”.

Основни видове стъкла

Основни видове стъкла, използвани при остъкляване на сгради, с които работим и ние:

Оцветени стъклата. Най-добри са стъклата Planibel Color на Glaverbel.
Те са подходящи за стъклопакети, врати, прозорци, витрини, вътрешно и външно ползване. Често се употребяват и като акцент в интериора – етажерки, маси, витрини на шкафове.
Можете да ги намерите в зелено (Green), бронз (Bronze), сиво (Grey), лазурно синьо (Azur) и тъмно синьо (Priva Blue).

Стъклата PLANIBEL G се отличават с изключителни свойствата за термална изолация – пропускат максимално количество соларна енергия и задържат голямо количесто топлина в стаята. Те са направени от нискоемисийно стъкло с твърдо покритие, на което се дължат отличните му качества.

Glaverbel Group предлага и висококачествени рефлексни стъкла – Stopsol. Те са подходящи за фасада или покрив с повишен соларен контрол, защото притежават трайна рефлексия, твърдо покритие, устойчивост на надраскване и зацапване и еднородност и непроменливост във времето.

Synergy е най-новото и най-доброто на пазара за стъкла в момента. Характеризира се с висока селективност и нисък коефициент на топлопреминаване. Предлага се в богата цветова гама, тъй като променя цвета си спрямо използваните профили и заобикалящата го среда.

Ако искате да поръчате стъклопакет със Synergy, имайте предвид, че вътрешното стъкло трябва да е чист, обикновен флоат.

Видове стъклопакети предлагани от ВОРОШИЛОВ

Стандартен стъклопакет – 24 мм

Две прозрачни флоатни стъкла по 4 мм, дистанционер 16 мм
Топлоизолация – kСП – 2.9 W/m2.K
Шумоизолация – Rw, p – 32 dB
Проникване на дневна светлина – 91%

Стъклопакет с КА стъкло – 24 мм

Едно прозрачно флоатно стъкло 4 мм, едно ниско емисионно стъкло К 4 мм, дистанционер 16 мм, аргон
Топлоизолация – kСП – 1.5 W/m2.K
Шумоизолация – Rw, p – 33 dB
Проникване на дневна светлина – 82%

Стъклопакет с обемно оцветно стъкло – 24 мм

Едно прозрачно флоатно стъкло и едно оцветено в масата си стъкло (зелено, сиво, синьо, бронз), дистанционер 16 мм
Топлоизолация – kСП – 2.9 W/m2.K
Шумоизолация – Rw, p – 32 dB
Проникване на дневна светлина – 65% до 80%

Стъклопакет с отражателно стъкло – 24 мм

Едно прозрачно флоатно стъкло, едно отражателно стъкло (зелено, сиво, синьо, кафяво), дистанционер 16 мм
Топлоизолация – kСП – 2.9 W/m2.K
Шумоизолация – Rw, p – 32 dB
Проникване на дневна светлина – 40% до 60%
Защита от UV (ултравиолетови) лъчи – 47.5%
Защита от IR (инфрачервени) лъчи – 61.17%

Четири сезона комфорт за слънчевите стаи

В началото на 21 век все по-осезателно се усеща енергийната криза надвиснала над света. В тази оскъдица на енергия все повече се заговори за енергийно спестяване, експертите по енергийна ефективност обръщат все повече внимание и върху качеството на живот и подобряване на бита с нововъведения в стъклопроизводството.

В основата на остъкляването на всяка една сграда стоят няколко важни аспекта,  а именно:

1) Термална изолация;
2) Соларен и светлинен контрол;
3) Акустична изолация;
4) Сигурност и безопасност;
5) Архитектура и декорация;

U: Коефициент на топлопреминаване-топлинна изолация.
G: Соларен фактор(показател за цялото количество слънчева енергия преминаващо през стъклото)- важен е за климатизацията.
TL: Светлинно преминаване (показва процентното количество светлина преминало през стъклото спрямо цялото количество излъчена светлина.)
Селективност: Високата селективност допринася за това помещението да са по-независими от атмосферните влияния.Оптимални стойности на селективност са ≤ 2.

С оптимална G-стойност от 0.43 стъклото 4 сезона осигурява отлично ниво на слънчева защита за страничните стени на слънчевите стаи, намалявайки нежеланата топлина повече от 2/3.
С U-стойност от 1.0W/m2K неговата топлинна изолация далеч надхвърля всички налични продукти, докато все още за осигуряване отлични нива на естествена светлина и неутралност. Освен това за стъклата на покрива, може да се достигне ниска стойност от 0,29 за G, спираща над 70% от директната слънчева топлина където е най-необходимо. Добавяйки към това ползите от нашия двойно-действащ самопочистващ се покривен слой и намалената ослепителна светлина вие имате вашето решение за остъкляване навсякъде.

Мулти-функционални възможности

Потребителите бързо разбират за възможностите на стъклото, които са на тяхно разположение и в резултат на това искат повече мулти-функционални решения. За съжаление е прието за слънчевите стаи да бъдат неизползваеми за 9 месеца от годината поради прекалените жеги или студове. Очаква се слънчевата стая да бъде удобно място за развлечение в добавка към дома, осигуряваща полезно допълнително място за живеене, без значение по кое време на годината.

Слънчевата стая трябва да бъде естествено продължение на дома, полезно, допълнително място за живеене, на което може да се наслаждаващ по всяко време от годината.Четирисезонното стъкло  е развито най-вече за остъкляването на слънчеви стаи. Предлагащ отлични опции за контрол на слънчевата светлина, намаляващ заслепяването и повишаващ топлинната изолация четирисезонното стъкло осигурява истински целогодишен комфорт когато е изцяло използван за слънчевата стая.

Потребителите искат все повече високо-функционални решения отностно слънчевите стаи, за да подобрят съвременните нужди за живеене. Не е приемливо повече такива важни инвестиции да бъдат неизползваеми за 9 месеца в годината поради прекалените жеги или студове. Резултати от проучване за остъкление на слънчеви стаи показват, че при употребата на четирисезонно стъкло могат да се намалят максималните летни температури до удивителните 13°C в сравнение с традиционните нискоемисионни “K” остъкления. Най-общо казано подобрението на температурната стабилност през топлите или студени периоди има възможността да намали на половина енергията изискваща се за поддръжката на приятна среда през цялата година.