Изберете страница

Алуминиева дограма ALTEST PONY

Системата “PONY“ на фирма ALTEST е 37,5мм алуминиева серия, проектирана по европейски стандарти и удобна за изискванията и размерите на обкова – панти, брави и др.

Системата ,,PONY“ е подходяща за различни варианти на отваряеми и фиксирани системи. Гамата от профили, модерни аксесоари и EPDM уплътнения гарантират перфектно отводняване и безупречна работа в различни ситуации. Серията е подходяща и за механизми за накланяне и завъртане.

Възможни са версии на прозорци с фиксирано, вертикално и хоризонтално отваряне, както и на фиксирани и отваряеми секционни врати.

Системата ,,PONY“ се базира на работа с три уплътнения-централно, външно и вътрешно (централното уплътнение е специално проектирано за серията). Размерите на хардуерния канал са проектирани по европейски стандарт и по този начин осигурява безпроблемно използване на хардуера и сглобките.

Широката гама от основни профили и стъклодържачи позволява използването на единични (4-10 mm) стъкла. и стъклопакет 20 или 24 мм. Възможни са различни дизайнерски разработки, поради голямото разнообразие от каси, крила и други спомагателни профили.

Фирма ALTEST предлага широка гама от повърхностни обработки: сублимация, прахово боядисване, анодиране и ламиниране.

Серията ,,PONY“ се екструдира от следните сплави: EN AW-6060 (Al Mg Si) и EN AW 6063 (Al Mg0,7 Si).

Факти и информация

Свойствата на сплавта EN AW-6063 са:

  • Гранична якост на опън- Rm= 210 N/m2
  • Граница на провлачване- Rp0,2 = 160 N/m2
  • Модул на еластичност- Eal= 70 000 N/mm2 = 7.109 kg/m2
  • Коефициент на топлинно разширение: α=0.023 mm/m .K (до 1.2 mm/m за разлика до 50°)