Изберете страница

Щори Видове Щори

Вътрешни хоризонтални щори

Хоризонталните щори са най-често използвания слънчезащитен продукт поради своята надежност и практичност.
Внушителният брой от цветове, модели и екстри, способността им за превъзходно регулиране на светлината и видимостта, лесната им употреба – са превърнали хоризонталните щори в незаменим функционален и декоративен елемент във всеки дом и офис.

Ламелите са произведени от алуминий с ширина 16 или 25 мм, цветното им лаково покритие е с вечна гаранция. Прецизната изработка на управляващите механизми и висококачествени материали гарантират безпроблемна употреба с години наред.

Щори модел пред стъкло

Съобразявайки се с индивидуалните Ви изисквания, предлагаме многообразие от размери, форми и начини на закрепване на Вашите щори, включително и върху наклонени прозорци. Хоризонталните щори модел Пред стъкло се монтират от вътрешната страна на прозореца (към помещението).

Подходящи са за всички видове дограма, витрини и преградни стени. Не е необходимо да се пробиват никакви отвори – управляващите механизми са интегрирани в горния профил на щората.

Ако целите оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта, е по-добре да изберете монтаж, при който щората да застъпва стъклодържачите.

Възможно е монтажът на щората да се извърши между стъклодържачите на дограмата (плътно до стъклото). Предимството е, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката на крилото.

Следвайки най-новите тенденции ние Ви предлагаме ново поколение хоризонтални щори Макси, разработени специално за алуминиева, PVC и дървена дограма. Изцяло новият дизайн на горния профил и декоративните капачки създават и демонстрират най-висок стандарт и елегантност.

Хоризонтални щори Макси

Алуминиевият профил плътно прилепва към дограмата, ал. ламели застават маскимално близо към стъклопакета, осигурявайки перфектна функционалност и ергономичност.

Щората се закрепва към стъклодържачите на дограмата, така че по никакъв начин не нарушава целоста й и нейните термични характеристики.

Щората застава между стъклодържачите на дограмата (плътно до стъклото) – предимството е, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката.

Пред стъкло ,Хоризонтални щори Макси, Хоризонтални щори Макси Лукс

Щорите се спускат и вдигат чрез корда със спирачен механизъм.
Ламелите се завъртат чрез PVC пръчка.
Ламелите са от алуминии и могат да бъдат с ширина 16мм и 25мм

Екстри:

 • Фиксатори – закрепват долния профил към крилото. Позволява завъртане на ламелите;
 • Странично водене – закрепва щората към крилото. Позволява завъртане на ламелите и движение на щората.

Предлагани цветове:

Руло щори – стилни, изискани, свежи…

Руло щори модел „елеганс“ са нов модел, разработен за PVC и алуминиева дограма, със заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи. Руло щората фино приляга към дограмата, спирайки притока на светлината и видимостта.
Освен богат избор на материи и цветове Ви предлагаме и избор на цветове за профилите и водачите на щорите – бяло, кафяво и 6 имитации на дърво.

Щората се управлява чрез финно синджирче – когато плата стигне желаното положение, просто спирате – не е необходимо нищо да застопорявате.

Щори плисе – филтрирайте нежно и със стил слънчевата светлина…

Плисе и Дует Щори модел ВВ 20 са с обтегнати корди, предназначени както за вертикални, така и за прозорци с наклон до 15°, управлението им е посредством дръжка, имат един статичен и два подвижни профила.

Предлагаме Ви богат избор от материи и цветове, от полупрозрачни до 100% затъмняващи Black Out тъкани. Може да избирате между три различни форми на платове – Плисе, Дует и Дует Фикс и три цвята на профили и окомплектовка – бял (RAL 9003), кафяв (~RAL 7013) и сив (RAL 9006).

Вертикални щори

Вертикалните щори са модерната алтернатива нa пердетата и завесите. Те Ви предлагат разнообразие от цветове, мотиви и структура на тъканта на текстилни и алуминиеви ленти. Използват се за декорация на най – представителни интериори, като един от главните естетични елементи в офиса или дома. Различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината за задоволяване на конкретните Ви нужди.

Вертикалните щори са най – доброто решение при закриване на големи прозорци, витрини, плъзгащи се прозорци или цели стени.

Вертикалните щори внасят качество и стил в домашната и офис среда, хармонизирайки се със съществуващите мебели и изтънчен маниер на завъртане на вертикалните ленти.

Два елемента се използват за производството на изделието – елегантен профил, който води държачи, на които са окачени самите ленти.

Държачите са брънката, която свързва отделните ленти и осъществява тяхното завъртане, като в затворено положение лентите се застъпват една друга.

Лентите за вертикалните щори се закачват и движат по елегантен алуминиев профил, завъртането и движението на лентите се осъществява посредством корда в края на щората.

Видове релси за захващане на вертикалните щори

Релси серия K01 – Алуминиева релса

Aлуминиева релси, прахово боядисани с размери 25 х 45 мм.Ламелите се завъртат със синджир, събирането и разпъването на щората се управлява с корда.
Стенен или таванен монтаж.
Декоративен корниз;
Карданен механизъм за монтаж на релсата под наклон (до 45 градуса);
Конзола за изнесен стенен монтаж.
По лиценз на Hunter Douglas – Холандия.

 

Технологични данни

Минимални размери Максимални размери
Широчина 19 см 600 см
Височина 20 см 600 см
Площ ( м2 ) 25 м2

Предлагани платове

Външни ролетни щори

Все повече хора откриват ползата и предимствата на Външно ролетните щори. Когато са напълно затворени, те не само спират слънчевите лъчи, но и Ви предпазват от крадци, намаляват разходите за отопление, намаляват нивото на външния шум и Ви дават пълно уединение.
Заради многобройните си качества външните ролетни щори са практична и трайна инвестиция. Качеството и издръжливостта са гарантирани от използването на висококачествени материали. Разнообразието от цветове и дизайн помага да се реализира всяко желание.

Предимства:

 • Спестяване на енергия
  Затворени ролетните щори имат висока топлинна изолация заради въздушния слой между ролетната щора и прозореца. По този начин се намаляват разходите за отоплителние и енергия. Външните ролетни щори осигуряват ефикасна защита срещу дъжд, сняг, градушка, вятър и слънчева радиация.
 • Защита срещу кражба
  Плаши нарушителите и има очевидна закрила срещу кражба.
 • Защита на очите
  Ролетните щори осигуряват висока защита срещу неприятните погледи на случайни минувачи и съседи. Насладете се на защитата на личния живот в собствения си дом.
 • Защита от шум
  Ролетните щори осигуряват ефективна защита срещу шума и замърсяването. Спиш по-добре, независимо дали през нощта или през деня.

Алуминиеви външнo ролетни щори

Задвижващия механизъм е монтиран в алуминиева кутия с елегантен дизайн, хоризонталните алуминиеви ламели с пълнеж от полиеританова пяна образуват плътна преграда, която по желание може да бъде прибрана в кутията или спусната на определена височина.

Термо- и шумоизолацията на алуминиевите външни ролетни щори са значително по-добри спрямо моделите от PVC. Същото важи и за степента на затъмняване на помещението.

Управлението е ръчно – чрез табакера.

Модел H 39

Хоризонтални Al ламели които при събиране на щората се навиват на руло в Алуминиева полуобла кутия. Ламелите са от алуминии, пълни са с полиуретанова пяна и широки са 39 мм. Kутията, конзолите и водачите са от алуминии. Остта върху която се навиват ламелите е стоманена и лагерува към конзолите. Щората се монтира върху дограмата (външно), изнесен монтаж върху алуминиев профил или върху стена. Възможен е и монтаж с обърната кутия.

Управлението е чрез кръгло въже (ширит) с табакера, което през дупка се прокарва вътре в помещението.

Прахово боядисване в цвят по RAL на алуминивите компоненти;
Управление чрез манивела.

Предлагани цветове

Бял, златен дъб, тъмен дъб, орех, махагон

RAL №1015; 7016; 7040; 8014; 8019; 9005; 9006; 9007